miercuri, 7 noiembrie 2012

RETETA SALATA FRANTUZEASCA


Reteta Salata Frantuzeasca 
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete salate, Retete Top Chef online,Retete Top Chef

 INGREDIENTE

  • - 500 gr cartofi
    - o ceapa
    - 2 catei de usturoi
    - 2 bucati somon afumat
    - zeama de la o lamaie stoarsa 
    - un morcov
    - doua oua 
    - un pahar de vin alb
    - sare, piper, ulei

MOD DE PREPARARE

Mai intai trebuie sa fierbi cartofii. Indicat este sa ii fierbi in coaja, exact ca pentru salata orientala pentru ca apoi sa ii poti taia felii pentru a nu se farama. Asadar, fierbe cartofii in coaja. Fierbe si morcovul si taie-le pe toate felii. Pune-le intr-un bol si adauga ceapa tocata si usturoiul pisat. Pune sare si piper dupa gust si toarna peste cartofi paharul de vin. Salata trebuie lasata macar o jumatate de ora, pentru ca celelalte ingrediente sa absoarba din gustul si aroma vinului. Intre timp, intr-un castronel pune zeama de lamaie si uleiul si amesteca-le bine. Ouale trebuie puse la fiert. Vom avea nevoie de oua fierte tare, asadar regula va fi ca ouale sa ramana in apa inca cinci minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Adauga somonul, ouale fierte si taiate felii, dupa care toarna sosul obtinut peste cartofi si amesteca totul.  
Salata poate fi servita ca garnitura, sau o poti savura pur si simplu la o masa...sau doua...sau trei. Depinde cat de mult iti va placea aceasta salata frantuzeasca
Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu