miercuri, 7 noiembrie 2012

RETETA TOP CHEF OREZ CU RATATOUILLE DE LEGUME,CHIFTELUTE DE VITA SI SOS DE SAMPANIE


Reteta Top Chef Orez cu ratatouille de legume,chiftelute de vita si sos de sampanie.
Intra aici sa vezi Retete Top Chef, Retete Top Chef online, Retete Top Chef



INGREDIENTE

  • Pentru o portie de orez:
  • 30 g orez
  • 50 g ceapa
  • 25 g unt
  • 150 ml ulei
  • 250 ml supa de legume
  • Pentru o portie de ratatouille:
  • 15 g dovlecei
  • 15 g ardei gras
  • 15 g dovleac
  • 10 g rosii cherry
  • 25 g morcovi
  • Pentru o portie de chiftelute:
  • 120 g pulpa de vita
  • patrunjel,marar
  • 1 ou
  • Pentru sosul de sampanie:
  • 30 g faina
  • 1g chimen
  • 100 ml sampanie
  • 1g foi de dafin
  • 3 g chivas pentru decor

MOD DE PREPARARE

Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei.
Se adauga si orezul, se pune peste supa de legume si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust. 
Carnea tocata de vita se amesteca impreuna cu ceapa, verdeturile tocate marunt, condimentele, oul si se framanta bine, pana se omogenizeaza carnea cu ingredientele. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei.
Separat, se face sosul din unt si faina, se adauga sampanie si supa de legume. Se lasa sa se fiarba pana se reduce.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu